De meest gestelde vragen

Hier vind je alle antwoorden !

Op deze pagina vind je het antwoord op de meest gestelde vragen, onderverdeeld in een aantal categorieën. Klik op het plusje voor het antwoord op de vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op.

Betalen en factureren

Moet ik borg betalen voor de E-chopper?

Per E-chopper vragen we een borgbedrag van € 50,00, met een maximum bedrag van € 150,00 (€ 250,00 in Valkenswaard). Deze borg kun je altijd contant betalen, maar er zijn ook locaties waar dit bijvoorbeeld per pin kan. Neem voor alle opties contact op met de locatie van je keuze.

De borg krijg je weer terug als de E-chopper in dezelfde staat weer terug is gebracht. 

Reserveren

Moet ik vooraf reserveren?

Om er zeker van te zijn dat je met de E-chopper op pad kunt, is het verstandig om vooraf te reserveren. 

Kan ik het hele jaar door een E-chopper huren?

Jazeker, dit is wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Let op: in de winter kunnen de vertrektijden en de duur van de tours afwijken. 

Is het mogelijk een E-chopper te huren op een willekeurige locatie?

Ja, dat is mogelijk. We checken per aanvraag of dit past in de planning. Houd er rekening mee dat er extra transportkosten in rekening worden gebracht. 

Kan ik een arrangement boeken?

Een aantal locatie bieden naast een losse tour ook arrangementen in combinatie met een E-chopper tour aan. Kijk op de locatiepagina’s om te zien wie welke arrangementen aanbiedt of filter op de locaties “met arrangementen”.

Over de E-chopper

Wat is een E-chopper?

Een E-chopper is een elektrisch aangedreven bromfiets voor één persoon. Het chassis is gebouwd in de stijl van een stoere Harley Davidson, dus daarmee val je in het verkeer zeker op.

De E-chopper is makkelijk bestuurbaar, heeft een maximumsnelheid van 25 km/uur en een actieradius van ruim 55 km. Het ideale van dit voertuig is dat hij geruisloos is, zodat je optimaal kunt genieten van de omgeving.

Hoeveel personen kunnen er op een E-chopper?

De meeste E-choppers zijn geschikt voor 1 persoon, maar er zijn ook een aantal E-choppers welke geschikt zijn voor 2 personen (maximaal 130kg samen). Deze zijn ook online te boeken en te herkennen aan de toevoeging ’tweezits’ bij de activiteitnaam. Bij de tweezits E-choppers dient te bijrijder minimaal 8 en maximaal 15 jaar te zijn.

Wat is de maximum snelheid van een E-chopper?

De maximale snelheid van een E-chopper is 25 km/uur.

Waar moet ik rijden met mijn E-chopper?

Je bent verplicht om op het fietspad te rijden. Als dit niet kan, mag je op de weg rijden. 

Is een rijbewijs verplicht?

Om te mogen rijden op een E-chopper is een bromfietscertificaat of rijbewijs verplicht.

Wat is de minimum leeftijd om een E-chopper te mogen besturen?

Je moet minimaal 16 jaar zijn en daarnaast moet je een bromfietscertificaat of rijbewijs hebben om op de E-chopper te mogen rijden. 

Is een helm verplicht?

Het dragen van een helm op de E-chopper is in Nederland sinds 1 januari 2023 verplicht.  Uiteraard zit de helm gewoon inbegrepen bij het huren van de E-chopper!

Wat is de maximale afstand die gereden kan worden?

Als je de E-chopper voor de hele dag huurt, kun je maximaal 55 kilometer rijden. Dan weten we zeker dat je ook weer op de beginlocatie terug komt.

Ben ik verzekerd op de E-chopper?

Voor schade aan derden zijn de E-choppers W.A. verzekerd. Dit betekent dat er bij schade aan derden een eigen risico van € 1.000,- per gebeurtenis is, welk bedrag voor rekening van de huurder komt.

In geval van schade aan de E-chopper komen de kosten voor je eigen rekening, ongeacht of dit gevolg is van schuld van de huurder of van derden. Bij schade dient de verhuurder altijd ingelicht te worden en dient het schadeformulier ter plekke ingevuld te worden. De huurder zal de kosten van herstel, waaronder die van beschadigde onderdelen, aan de verhuurder vergoeden.

Kan ik bij jullie een E-chopper kopen?

Dat kan! Klik hier voor meer informatie

kan ik rijden op een E-chopper als ik zwanger ben?

Ten eerste, van harte gefeliciteerd! Ook als je zwanger bent kun je prima op pad met de E-chopper, het blijft echter altijd op eigen risico!

kan ik rijden op een E-chopper als ik een handicap heb?

Uiteraard is dit afhankelijk van je handicap. Je kunt het beste even contact opnemen met de gewenste locatie om te kijken of de E-chopper ook voor jou geschikt is.

+

Vertrek en terugkomst

Krijg ik een route mee?

Ja, iedere verhuurlocatie heeft eigen routes uitgestippeld. Op deze manier kun je de allermooiste plekjes uit de omgeving verkennen. 

 

Welke routes kan ik rijden?

Op E-chopperhuren.nl staan per verhuurlocatie een aantal routes ter inspiratie. Vraag bij de verhuurlocatie naar keuze of er nog meerdere routes beschikbaar zijn.

Is het mogelijk een eigen route te rijden?

Nope, het is niet mogelijk om een eigen route te rijden. Door met vaste routes te werken, zorgen we dat je niet verdwaalt en kunnen wij optimale service en technische ondersteuning bieden indien nodig. Uiteraard hebben wij de allermooiste routes voor je uitgezet.

Heb je een E-chopper voor een hele dag gehuurd? 
Dan kun je rond touren (max. 55 kilometer) zonder uitgestipppelde route. 

Hoe lang van te voren dien ik aanwezig te zijn bij de verhuurlocatie?

Zorg dat je ongeveer 15 minuten voor de gereserveerde vertrektijd aanwezig bent op de verhuurlocatie. 

Gaat er een instructeur mee?

Nope, tijdens de tour gaat er géén instructeur met je mee. Je krijgt van ons een uitstippelde route mee en gaat daarna zelf op avontuur.

Wat gebeurt er bij pech onderweg?

Helaas kan het voorkomen dat je onderweg stil komt te staan. Mocht dit gebeuren, dan wordt er na jouw telefoontje pechhulp ingeschakeld.

Overschrijd je de, vooraf aangegeven, maximale actieradius, dan brengen wij ophaalkosten in rekening.

Hoe lang duurt een tour?

Dit verschilt per verhuurlocatie.

Kan er op elk gewenst tijdstip vertrokken worden voor een tour?

Dit verschilt per verhuurlocatie. Sommige locaties werken met vaste vertrektijden, bijvoorbeeld ochtend of middag, andere locaties hebben vertrektijden verspreid over de hele dag.

Ook de tijden waarop je kunt vertrekken verschillen per locatie, niet iedere locatie heeft dezelfde openingstijden. Kijk bij de locatie van je keuze voor de beschikbare tijden.

Kan ik voor een grote groep reserveren?

Ja, dat kan zeker! Let op: niet op iedere verhuurlocatie staan genoeg E-choppers voor een grote groep. Op E-chopperhuren.nl staat per locatie aangegeven hoeveel E-choppers er beschikbaar zijn. 

Niet genoeg E-choppers beschikbaar op jouw verhuurlocatie?
Neem contact op met deze verhuurlocatie om de opties te checken.

 

wat voor kleding moet ik aan?

Wij raden makkelijke kleding aan. Vergeet in de winter je sjaal, muts en handschoenen niet en bij regenachtig weer is een poncho of regenpak geen overbodige luxe. Slippers en hoge hakken zijn een no go.

j

Annuleren en aanpassen

Tot wanneer kan een tour geannuleerd worden?

Dit verschilt per verhuurlocatie. Check bij de verhuurlocatie waar je gereserveerd hebt voor meer informatie. 

Tot wanneer kan ik het aantal E-choppers wijzigen?

Dit verschilt per verhuurlocatie. Check bij de verhuurlocatie waar je gereserveerd hebt voor meer informatie.

Wat moet ik doen bij slecht weer?

Balen zeg, als de weergoden je in de steek laten… Gelukkig zijn we niet van suiker en bestaan er poncho’s en regenjassen! Als het echt met bakken uit de hemel komt kun je per locatie even checken wat de mogelijkheden zijn. Neem hiervoor contact op met de locatie waar je gereserveerd hebt. 

Huurvoorwaarden

Lees hier onze huurvoorwaarden alvast door, zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Voorwaarden lezen ⇒

Contactformulier

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Naar contactformulier ⇒

“De snelheid van een scooter en de luxe van een motor. Knipperlicht, toeter en zelfs luxe zitcomfort. Ideaal dagje uit!”

Hans van der Toren

“Een gaaf ding die E-chopper. Lekker touren en onderweg een terrasje opgezocht. We hebben een topdag gehad!”

Luc Lemmen