De meest gestelde vragen

Hier vind je alle antwoorden !

Op deze pagina vind je het antwoord op de meest gestelde vragen, onderverdeeld in een aantal categorieën. Klik op het plusje voor het antwoord op de vragen. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op.

Betalen en factureren

Moeten we een borg betalen?

Per E-chopper vragen we een borgbedrag van € 50,00 per voertuig, met een maximum bedrag van € 150,00 (€ 250,00 in Valkenswaard). Deze borg kun je altijd contant voldoen, maar er zijn ook locaties waar dit bijvoorbeeld per pin kan. Neem voor alle opties contact op met de locatie van je keuze.

De borg ontvang je terug als de E-chopper in dezelfde staat als bij ontvangst wordt teruggebracht.

Wat kost een tour?

Een tour van 2 uur is € 29,50 p.p.; een tour van 3 uur is € 34,50 p.p,; de huur van een hele dag is € 49,50 p.p.

Reserveren

Moet ik reserveren?

Wij raden het wel aan, vooral de weekenden en de zomermaanden zijn erg druk.

Kan in het hele jaar door een voertuig huren?

In principe wel, echter kan het zijn dat het bij gladheid niet mogelijk is om een voertuig te huren. De vertrektijden en duur van de tour zal in de winter ook beperkter zijn op de meeste locaties.

Is het mogelijk een voertuig vanaf een andere locatie te laten rijden?

Het is mogelijk om de E-chopper vanaf een door jouw gewenste locatie te laten vertrekken. Per aanvraag bekijken we of deze past in de planning. Houd er rekening mee dat er extra transportkosten worden berekend.

Kan ik een arrangement boeken?

Een aantal locatie bieden naast een losse tour ook arrangementen in combinatie met een E-chopper tour aan. Kijk op de locatiepagina’s om te zien wie welke arrangementen aanbiedt of filter op de locaties “met arrangementen”.

Over de E-chopper

Wat is een E-chopper?

Een E-chopper is een elektrisch aangedreven bromfiets voor één persoon. Het chassis is gebouwd in de stijl van een stoere Harley Davidson, dus daarmee val je in het verkeer zeker op.

De E-chopper is makkelijk bestuurbaar, heeft een maximumsnelheid van 25 km/uur en een actieradius van ruim 55 km. Het ideale van dit voertuig is dat hij geruisloos is, zodat je optimaal kunt genieten van de omgeving.

Hoeveel personen kunnen er op een E-chopper?

Een E-chopper is een éénpersoons voertuig. Er kunnen dus helaas ook geen kinderen achterop mee.

Wat is de maximum snelheid van een E-chopper?

De maximale snelheid van een E-chopper is 25 km/uur.

Waar moet ik rijden met mijn E-chopper?

De E-chopper rijdt niet harder dan 25 km/uur en valt daardoor onder de categorie bijzondere bromfietsen. Dit betekent dat je met dit voertuig zowel op het fietspad als op de weg mag rijden.  Indien er een fietspad is, blijf je wel op het fietspad.

Is een rijbewijs verplicht?

Om te mogen rijden op een E-chopper is een bromfietscertificaat of rijbewijs verplicht.

Wat is de minimum leeftijd om een E-chopper te mogen besturen?

Je moet minimaal 16 jaar zijn en daarnaast moet je een bromfietscertificaat of rijbewijs hebben om de E-chopper te mogen besturen.

Is een helm verplicht tijdens een tour?

Het dragen van een helm is in Nederland niet verplicht, aangezien de E-chopper niet harder dan 25 km/uur rijdt en daarmee volgens de wet onder de categorie bijzondere bromfietsen valt.

In België en Duitsland is het dragen van een helm wel verplicht. Let daar dus op bij de verhuurlocatie in Hamont-Achel (België).

Wat is de maximale afstand die gereden kan worden?

Als je de E-chopper voor de hele dag huurt, kun je maximaal 55 kilometer rijden. Dan weten we zeker dat je ook weer op de beginlocatie terug komt.

Ben ik verzekerd op de E-chopper?

Voor schade aan derden zijn de E-choppers W.A. verzekerd. Dit betekent dat er bij schade aan derden een eigen risico van € 175,- per gebeurtenis is, welk bedrag voor rekening van de huurder komt.

In geval van schade aan de E-chopper komen de kosten voor jouw eigen rekening, ongeacht of dit gevolg is van schuld van de huurder of van derden. Bij schade dient de verhuurder altijd ingelicht te worden en dient een schadeformulier ter plekke ingevuld te worden. De huurder zal de kosten van herstel, waaronder die van beschadigde onderdelen, aan de verhuurder vergoeden.

Kan ik bij jullie een E-chopper kopen?

Dat kan! Klik hier voor meer informatie

Ik ben zwanger, kan ik mee?

Ook als je zwanger bent kun je prima rijden op een E-chopper, het blijft echter altijd op eigen risico.

Ik heb een handicap, kan ik mee?

Uiteraard is dit afhankelijk van je handicap. Je kunt het beste even contact opnemen om te kijken of de E-chopper ook voor jouw geschikt is.

+

Vertrek en terugkomst

Krijg ik een route mee?

Iedere locatie beschikt over één of meerdere routes die voorkomen dat je onderweg verdwaalt en je de mooiste plekjes uit de omgeving laten zien.

Welke routes kunnen we rijden?

Per locatie staan op de website een aantal mogelijke routes getoond. Echter zijn er locaties die over nog meer verschillende routes beschikken, maar die we niet allemaal op de website kunnen laten zien.

Is het mogelijk een eigen route te rijden?

Het is helaas niet mogelijk om een eigen route te rijden. Door met vaste routes te werken, zorgen we dat je niet verdwaalt en kunnen wij optimale service en technische ondersteuning bieden indien nodig. Uiteraard hebben wij de mooiste routes voor je uitgezet.

Enkel wanneer je een E-chopper voor een hele dag huurt kunt je, met een maximum afstand van 55 kilometer, onbeperkt rond toeren zonder vooraf uitgestippelde route.

Hoe lang voor vertrek dienen we aanwezig te zijn?

Het invullen van het huurcontract en de uitleg over de E-chopper en de route duurt niet heel lang. Zorg dat je ongeveer 10 minuten voor de gereserveerde tijd aanwezig bent, dan kun je ook op tijd aan de tour beginnen.

Gaat er een instructeur mee?

Tijdens de tour gaat er geen instructeur met je mee. Je ontvangt van ons een route en gaat hierna zelf op pad.

Wat gebeurt er bij pech onderweg?

Helaas kan het voorkomen dat je onderweg stil komt te staan. Mocht dit gebeuren, dan wordt er na jouw telefoontje pechhulp ingeschakeld en kun je normaal gesproken binnen 30 minuten weer verder met de tour.

Overschrijd je de, vooraf aangegeven, maximale actieradius, dan brengen wij ophaalkosten in rekening.

Hoe lang duurt een tour?

Dit verschilt per locatie, omdat iedere locatie zelf kan kiezen welke tijden hij aanbiedt. De opties zijn 1,5 uur; 2 uur; 3 uur en de hele dag (max. 55 km).

Kan er op elk gewenst tijdstip vertrokken worden voor een tour?

Dit verschilt per locatie. Sommige locaties werken met vaste vertrektijden, bijvoorbeeld ochtend of middag, andere locaties hebben vertrektijden verspreid over de hele dag.

Ook de tijden waarop je kunt vertrekken verschillen per locatie, niet iedere locatie heeft dezelfde openingstijden. Kijk bij de locatie van je keuze voor de beschikbare tijden.

Kan ik met een grote groep rijden?

Niet op iedere locatie staan evenveel E-choppers. Op iedere locatiepagina staat aangegeven hoeveel E-choppers op die locatie voor handen zijn. Uiteraard kunt u bij andere aantallen altijd bij de locatie informeren of er mogelijkheden zijn.

Kledingadvies?

Wij raden makkelijke kleding passend bij het weertype aan. Vergeet in de winter niet je sjaal, muts en handschoenen en bij regenachtig weer is een poncho of regenpak aan te bevelen. Vast en stevig schoeisel (dus geen slippers of (hoge) hakken) zijn ook zeer aan te raden. Op die manier heb je altijd goede grip mocht je onverwacht moeten remmen of uitwijken.

Kan de instructie ook in een andere taal gegeven worden?

Over het algemeen spreekt de Nederlander best goed Engels en Duits. Een uitleg in deze talen (desnoods met handen en voeten) zal dan meestal ook geen probleem zijn. Mocht je zeker willen zijn dat de door jouw gewenste taal mogelijk is, neem dan even contact op met de locatie van je keuze.

j

Annuleren en aanpassen

Tot wanneer kan de tour geannuleerd worden?

Dit verschilt per locatie. Neem hiervoor contact op met de locatie van je keuze.

Tot wanneer kunnen we het aantal voertuigen wijzigen?

Dit verschilt per locatie. Neem hiervoor contact op met de locatie van je keuze.

Wat te doen bij slecht weer?

Super vervelend natuurlijk als het slecht weer is op de dag van jouw uitje. Gelukkig kunnen we ons kleden op een regenbuitje. Wat de opties zijn verschilt per locatie. Neem hiervoor contact op met de locatie van je keuze.

Huurvoorwaarden

Lees hier onze huurvoorwaarden alvast door, zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Voorwaarden lezen ⇒

Contactformulier

Staat je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

Naar contactformulier ⇒

“Heel fijn dat je ook een telefoon kunt meenemen en onderweg kunt opladen. Handig voor de routeplanner en een muziekje.”

Max Hermans

“Voor het bedrijfsuitje was het mogelijk om achteraf op factuur te betalen, handig voor onze personeelsvereniging”

Funs van Dissel